SADA JE I SLUŽBENO: ALFA ROMEO se vraća u Formulu 1, službeni naziv tima bit će “Alfa Romeo Sauber F1 team”

FCA grupa je danas potpisala višegodišnji ugovor sa Sauberom prema kojem ulazi u Formulu 1. Sauber otprije ima ugovor s Ferrarijem koji ih opskrbljuje motorima, a ovim ugovorom doći će do rebrendiranja tima koji će se sada službeno zvati “Alfa Romeo Sauber F1 team”

I dok smo prije nekoliko dana pisali o mogućnosti povratka Alfe Romeo u Formulu 1, sada je stiglo i službeno priopćenje u kojem se te informacije potvrđuju. Dakle, nakon više do 30 godina gledat ćemo Alfu Romeo na utrkama Formule 1. Naime, FCA grupa je danas potpisala višegodišnji ugovor sa Sauberom prema kojem ulazi u Formulu 1. Sauber otprije ima ugovor s Ferrarijem koji ih opskrbljuje motorima, a ovim ugovorom doći će do rebrendiranja tima koji će se sada službeno zvati “Alfa Romeo Sauber F1 team”. Bolid će biti u bojama i znakovima Alfe Romeo, a motor će biti iz Ferrarija. Alfin tim inženjera pomoći će u razvoju bolida.

“Ovaj potez predstavlja značajan korak za Alfu Romeo kao brend. Vraćamo se u Formulu 1 nakon više od 30 godina, a naš tehnički tim pomoći će sa svojim znanjem koje su već demonstrirali na modelima Giulia QV i Stelvio QV koji su oborili rekorde na Ringu. Osim toga, sigurni smo kako će ovaj potez razveseliti naše obožavatelje diljem svijeta koji će ponovo moći navijati za svoju najdražu marku”, izjavio je izvršni direktor FCA grupe Sergio Marchionne. Iz Saubera su izjavili kako su zadovoljni ovim dogovorom te se nadaju dugom i uspješnom partnerstvu. U svakom slučaju, veselimo se idućoj sezoni…

Napomena: na slici je render koji je osvanuo na portalu Grandprix247, a koji prikazuje zamisao autora kako bi bolid mogao izgledati.

izvor:jutarnji.hr

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *