Rimac već sprema rivala za Tesla Roadster 2?

Samo nekoliko dana nakon što je Elon Musk predstavio drugu generaciju modela Tesla Roadster, stižu vesti iz komšiluka da Rimac uveliko radi na zameni za model Concept One.
O nasledniku sada već čuvenog modela čuli smo još u septembru, kada je mlađani Rimac govorio za magazin Auto Guide. Kako kažu iz hrvatskog proizvođača automobila, naslednik modela Concept One biće daleko bolji automobil od prethodnika u svim sferama.

Naime, jedan od čelnika kompanije Rimac, Monika Mikac, otkrila je da će novi model biti daleko luksuzniji i udobniji automobil od Concept One. Najavljeno je i da će Concept Two, kako za sada nosi naziv planirani automobil, dobiti veću autonomiju i novi pogonski sklop. Šta možemo sledeće očekivati od Rimca, nije još uvek jasno, ali znamo da odlazeći model imao 1224 konjske snage, te se s pravom nadamo većoj cifri kod naslednika.

Rimac Concept One na početku je fascinirao automobilsku javnost tako što je u brojnim brzinskim demonstracijama ostavio iza sebe mnogo supersportskih automobila koje pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem. U poslednje vreme Concept One bio je u žiži interesovanja zbog nesreće na snimanju na druge sezone Grand Toura, kada je Ričard Hamond tokom brdske trke izleteo sa staze i isprevrtao se.

 

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *