ONO ŠTO SMO SVI ČEKALI Najpoznatiji bosanski satiričar sa fb Nedžis Halilović objavio knjigu – zbirku svojih komičnih statusa (FOTO)

AKO STE KOMIČAR, SATIRIČAR, HUMORISTA, ALI OPET S DRUGE STRANE HUMANISTA, ANTIFAŠISTA, PA JOŠ I BOSANAC, PA ČAK JOŠ AKO VAS PODJEDNAKO VOLE I BOSANCI I SRBI I HRVATI I SVI OSTALI NARODI BIVŠE SFRJ E PA ONDA STE VJEROVATNO NEDŽIS HALILOVIĆ.

 

Godine komedije i satire sa društvenih mreža Nedžis Halilović je pretvorio u knjigu, zbirku raznoraznih tekstova koje će vas definitivno nasmijati do suza ali samo ukoliko to sve shvatite u pravom smislu.
Knjiga je nazvana “Bosanski bukvalizmi”.

Malo je onih koji nisu čuli za Nedžisa, od Vardara pa do Triglava, od Jadrana do istočne Srbije pa možda i šire. Neki će reći da je novi Tito ali Tito je bio jedan jedinstven, mada istini za volju i Nedžis je priča za sebe i zaslužuje posebnu pažnju svojom neobičnom jedinstvenošću.

Kladimo se da ste bar jedan status za ovih par godina od njega pročitali a da ni sami niste znali da je to zapravo od njega.

 

Možda vam neki tekst zazvuči diskutabilno i odstupajuće od svega navedenog, ali ako dobro razmislite o tom tekstu i povežete ga sa realnošću na Balkanu, shvatite da takav tekst itekako ima smisla i onda vam bude još smješniji.

Važno je napomenuti da je Nedžis realizovao knjigu uz pomoć velikog bosanskog akademika gospodina Abdulaha Sidrana, što dodatno potvrđuje da se radi o kvalitetnom i zanimljivom sadržaju.

Pored akademika Sidrana, uz Nedžisa su saradnici još neka velika imena uglednih i poštenih ljudi, ali o tome više možete saznati u njegovoj knjizi.

Sada najvažnije, svi oni koji su zainteresovani da kupe knjigu, mogu je kupiti tako što će se Nedžisu javiti u inbox na fejsbuku.

CIJENA KNJIGE JE 15 KONVERTIBILNIH MARAKA (KM) PRIBLIŽNO 7.5 EURA, PLUS POŠTARINA.

 

Ukoliko je neko od vas dovoljno uticajan i smatra da Nedžisov trud treba da se ispoštuje, ne bi bilo loše da omogući u skladu sa svojim mogućnostima da se knjiga pojavi u ozbiljnim knjižarama ili čak i na nekom od sajmova knjiga, Nedžis bi vam bio zahvalan.

HUMOR, POGOTOVU U TEŠKIM I NEZGODNIM VREMENIMA ZASLUŽUJE POSEBNU PAŽNJU I POŠTOVANJE ZA ONOG KO ISTI PROMOVIŠE, ZAR NE?

Izvor: PEACE BALKAN BiHSrbHrv

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *