SNAŽAN KAO 10 SUPERAUTOMOBILA: Devel Sixteen sa 5007 KS i krajnjom brzinom od 500 km/h idući tjedan ima premijeru na salonu u Dubaiju!

Kada je prije nekoliko godina predstavljen kao koncept, mnogi ga nisu shvaćali ozbiljno. Ipak, kompanija iz Dubaija udružila se s respektabilnim talijanskim proizvođačem Manifatture Automobili Torino te serijska izvedba 5007 KS snažnog Sixteena biti predstavljena već idući tjedan na salonu u Dubaiju…

 

Neki će se možda sjećati Devel Sixteen-a, hiperautomobila iz Dubaija koji je predstavljen 2013. godine kao koncept sa čak 5000 KS! Iako su mnogi bili skeptični kada je u pitanju spomenuta snaga, kompanija je uspješno odradila testiranja i dokazala svima da nisu lagali kada je u pitanju snaga budući da je na dyno testu izmjereno čak 5007 KS! Ipak, i nakon toga je većina mislila da je riječ o još jednom konceptu koji neće ugledati svjetlo dana, Devel se udružio s kompanijom Manifatture Automobili Torino (koja je između ostalog bila zadužena za proizvodnju Scuderije Cameron Glickenhaus SCG 003 te novog Apolla Intensa Emozione), a prvi serijski primjerak Sixteena bit će prikazan na salonu u Dubaiju!

Izvor: jutarnji.hr

 

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *