2017. je poznata kao godina velikih ekrana i malih rubova, a šta je s trendovima u 2018. godinu? Ako pitate Huawei, iduća godina bit će u znaku preklopnih uređaja, prenosi tportal.hr.

Svi će u 2018. poludjeti za preklopnih smartfonima. Glavni čovjek Huaweija, Richard Yu potvrdio je CNET-u da kompanija već duže vrijeme radi na ‘funkcionalnom uzorku’ koji je sve bliže konačnoj verziji.

Prema njegovim riječima, novi uređaj slijedi osnovni dizajn Axona M, s time da Huawei kod novog telefona planira smanjiti razmak između dva ekrana. Ne sjećate se Axona M?

Kako stvari trenutno stoje, preklopni telefoni koriste dva razdvojena ekrana, no s vremenom bismo mogli dobiti jedan ekran kojeg je moguće savinuti u sredini. Yu tvrdi da bi Huawei prvi preklopni telefon mogao izbaciti prije kraja 2018.

Što se izgleda i faktora forme tiče, stvari se tokom prošlih deset godina nisu baš previše mijenjale. Ovo, jasno, ne znači da novi telefoni izgledaju jednako ili lošije od onih izašlih 2010. Priče o savitljivom galaxyju X internetom kruže već godinama, a čini se da bismo uređaj konačno mogli vidjeti u 2018. Drugi veliko proizvođači poput LG-ja i Applea već neko vrijeme šuškaju o izradi vlastitih preklopnih uređaja, no njihovi datumi izlaska u gušćoj su magli od onog galaxyja X.

Da budemo jasni, ovu tehnologiju zbilja je teško izvesti ‘kako spada’, no ako velikim proizvođačima to pođe za rukom, preklopni smartfoni mogli bi postati pravi hit. Do trena kada Huawei svijet okrene naopačke s preklopnim smartfonom, uvijek nam ostaje njihov zgodni i moćni mate 10.

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *