12 najskupljih bicikla na svijetu

 

Donosimo vam vodič za najskuplje cestovne bicikle, tj. 12 veličanstvenih koji koštaju poprilično. Recimo poput malog gradskog automobila.

„Možeš kupiti auto za to!” Čest je komentar kada je tema cijena top skupih cestovnih bicikla.

Enigma Exemplar od 14,000 Eur                                  

Kako bi proslavili Engimin 10. rođendan, ova britanska tvrtka proizvela je u ograničenoj količini ovaj izrazito lijep bicikl. Okvir je Izrađen od 6AL-4V titana, te samo najboljih i najskupljih komponenti. Uključujući i posebnu boju, koja se odlično uklapa sa opremom Super Rekord. Tu su i Enve kotači, te Chris King dijelovi.

Trek Madone Race Shop Limited H1 13,500 Eur                   

Želite se voziti i utrkivati na biciklu kao potpuni profesionalac? Trek je jedna od rijetkih tvrtki koja nudi identičnu repliku timskog profesionalnog bicikla. Tu je shimano Dura Ace DI2 grupa. Što poželjeti više!

Scott Foil Premium 11,000 Eur

Foil iz tvrtke Scott je vrhunski aero cestovni bicikl, prvi put se našao na tržištu 2011, i od tada svake godine dolazi potupuno osvježene linije. Ovaj top model dolazi serijski sa Zipp 303 Firecrest karbonskim kotačima, kao i sa poznatim Syncros aero upravljačem.

Cervelo P5X eTap 16,000 Eur                                  

Naizgled ne baš primamljiv, no ovaj čistokrvni sportaš jednostavno leti. Ovaj triatlonski aero bicikl napravljen od karbonskih vlakana, kao i većina njegovih dijelova dolazi sa SRAM Red Etap-om, hidrauličkim kočnicama i Enve kotačima.

Specialized S-Works Roubaix eTap 10,000 Eur                                    

Ako želite skupi bicikl, kao i dozu udobnosti, novi Roubaix s 20mm amortizerom FutureShock je pravi odabir. Disk kočnice, šire gume, agresivnija geometrija od prethodne verzije, samo su neke značajke ovog ljepotana.

Bianchi Oltre XR4 9,500 Eur                                            

Ako želite talijansku šminku, i vrhunske performanse, novi Oltre XR4 odličan je odabir. Za cijenu od 9500 eura, dobijete okvir opremljen Campagnolo Super Record grupom, te Bora Ultra kotačima. Sve skupa teži impresivnih 6,5 kg.

Pinarello Dogma F10 11,000Eur                                               

Ovakav ljepotan koji jako često pobjeđuje na pro utrkama, dolazi sa Shimano Dura-Ace DI2 grupom. Dogmu krase izuzetne performanse, i vrlo lagana upravljivost.

Storck Aerfast Platinum 11,500 Eur                                     

Vodič za najskuplje cestovne bicikle ne može biti potpun bez Storck-a. Njemačka tvrtka ima reputaciju za proizvodnju jednih od najatraktivnijih odlično projektiranih cestovnih ljepotana.

Wilier Cento10 Air eTap 9,000 Eur                                      

Kako bi proslavili svoj 110. rođendan ako ste proizvođač bicikla? Baš u taj znak Wilier je izbacio cestovni bicikl sa sram Red Etap elektronskom grupom, te fancy kotačima.

Cannondale SuperSix Evo Black Inc. 12,500 Eur                             

Cannondale je izbacio verziju svojih najboljih cestovnih bicikala,  a osnovna ideja je da ih boje u crnu boju. U ovom slučaju bicikl je opremljen Dura-Ace DI2 grupom i Enve kotačima.

Basso Diamante Super Veloce Super Record EPS 10,500 Eur                   

Basso nije najprepoznatljiviji talijanski brand, ali zapanjujući je bicikl koji je nastao u znak 40. godišnjice tvrtke. Ovaj Diamante Super Veloce opremljen je Super Rekord grupom.

Giant TCR Advanced SL 0 7,500 Eur                                

Samo 7500 Eura? Pih! To je ljepota Gianta u najskupljoj verziji, ali u odnosu na neke druge bicikle ova ponuda i ne izgleda toliko skupa kada se odvaga sve i pogleda što sve ovaj bicikl nudi za te novce.  Giant TCR Advanced je odavno omiljen kod natjecatelja. Najnoviji model nudi bolju krutost nego kod prethodnika. TCR dolazi sa Sram Red Etap elektronskom grupom, kao i karbonskim kotačima.

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *