5 razloga zašto su limuzine bolji izbor od SUV modela

U 2018. godini, novi vladari u različitim automobilskim segmentima su SUV modeli.
Kao nikada ranije u Evropi, a isto tako i u svijetu, ovi automobili se brže prodaju nego zalihe flaširane vode u supermarketima, kada na vijestima građani čuju za prljavu česmovaču.
Svakim danom ih je sve više i brzina kojom se ulice pune, ovim širokim i visokim “kutijama”, je sve veća. U Evropi najveći procenat prodaje imaju hedžbek modeli, ali im odmah za vratom dišu kompaktni SUV i krosover modeli. Na veliku žalost tradicionalne limuzine, svakim danom sve više gube svoj procenat na tržištu.
Visoki automobili nisu predviđeni za sportske karakteristike
Na spisku stvari koje svijetu nisu potrebne, SUV motosport je u samom vrhu. Glavni razlog toga jeste da se kod sportskih automobila centar težišta nalazi blizu asfalta, dok se “džipovi” baš i ne mogu pohvaliti time.

Baš zbog ovoga je skretanje kod SUV modela poprilično neprijatno. Izrazito naginjanje karoserije se osjeti čak pri najblažem pokretu volana. Iako limuzine ne obaraju svjetske rekorde sa ulaznim i izlaznim brzinama u krivinama, vozač nema strah da će se svakog momenta izgubiti bitku sa gravitacijom i završiti na krovu.
Limuzine jednostavno izgledaju ljepše od SUV automobila
Veliki problem kod dizajniranja ovih automobila predstavljaju ogromni paneli karoserije, koje je veoma teško iskombinovati da krajnji rezultat bude prijatan oku, dok je druga mana to što se proizvođači uporno trude da “anfase” svojih limuzina i sportskih modela, stave na svoje SUV primerke, a jedan od primjera je prva generacija Porsche Cayennea.
Dizajn automobila je stvar ličnog ukusa, ali isto tako je mali broj vozača koji tvrde suprotno od iznad navedenog.
Minimalne su šanse da će vam zatrebati “dodatni prostor”
Jedno od najčešćih, ako ne i najčešće opravdanje kupaca SUV modela je dodatni prtljažni i putni prostor. Odmah sledeće opravdanje obično bude: ”Volim visoku vozačku poziciju, jer mi daje bolji pogled na put”.
Istina je zapravo potpuno drugačija. Veoma mali broj SUV modela zaista nudi više prostora od limuzina ili karavana na kojima su zasnovani. Za primjer ćemo uzeti modele od dva najpozantija proizvođača i uporediti ih.
BMW serije 5 G30 touring (karavan): 570 litara sa podignutim i 1.700 litara sa spuštenim naslonom zadnje klupe.
BMW X5: 690 litara sa podignutim i 2.010 litara sa spuštenim naslonom zadnje klupe
VS
Mercedes E klasa S213 (karavan): 640 litara sa podignutim i 1.820 litara sa spuštenim naslonom zadnje klupe.
Mercedes GLE klasa W166: 690 litara sa podignutim i 2.010 litara sa spuštenim naslonom zadnje klupe.

Na prvi pogled razlika izgleda poprilično velika, ali zapravo najveći uticaj čini viši krov “džipova”, a šanse da će ijedan vlasnik ovih automobila natovariti svojeg ljubimca do krova, poprilično su male.
Što se tiče putnog prostora, mali je broj SUV vozila koji su u tome bolji od limuzina, ili možda bolje reći, limuzine su u tom pogledu znatno superiornije. Jedino kada će vam SUV pomoći jeste ako ste visoki 2 metra i 20 centimetara, te glavom udarate u krov.
Niža masa znači agilniji i štedljiviji automobil
Opet ćemo se poslužiti brojkama BMW-a i Mercedesa, kako bi pojednostavili i skratili nepotrebnu priču. Brojke koje ćete uprao vidjeti su fabričke statistike, a fokusiraćemo se na ukupnu masu, otpor vazduha, ubrzanje od 0 do 100 km/h i potrošnju na 100 kilometara kombinovane vožnje. Takođe ćemo gledati brojke istih motora, kod BMW-a trolitarski dizel redni “šestak” i Mercedesov V6 dizel.

BMW serije 5 G30: masa 1.695 kg, otpor vazduha 0,22 Cd, ubrzanje 5,4 sekunde i potrošnja 5,4 l/100 km
BMW X5 F15: masa 2.145 kg, otpor vazduha 0,34 Cd, ubrzanje 6,9 sekundi i potrošnja 6,2 l/100km
VS
Mercedes E klasa W213: masa 1.900 kg, otpor vazduha 0,23 Cd, ubrzanje 6,1 sekunda i potrošnja 5,8 l/100km
Mercedes GLE klasa W166: masa 2.100 kg, otpor vazduha 0,32 Cd, ubrzanje 7,1 sekunda i potrošnja 6,6 l/100km

Dodatna masa SUV modela, osim veće potrošnje i slabijih performansi, takođe zahtjeva pneumatike većih dimenzija, koji su skuplji, a ujedno se i troše brže. Kada sve uzmete u obzir, dodatni prtljažni prostor od stotinak litara igra manju ulogu, od finansijski većeg udarca pri vožnji SUV modela.
Ako ništa drugo, kupite limuzinu da budete jedini bijeli konj u krdu crnih konja
Kako je i napisano ranije, kupovinom limuzine ili karavana u današnjici, vi ste manjina i te dokazujete da ako svi kupuju “džipa”, ne znači da je to najbolji izbor.

Iako će vas u početku svi grditi zbog vašeg “pogrešnog” izbora, kada sjednete u svoju limuzinu sa sexy guzom, pored svih jednoličnih SUV automobila, osjećaćete se mrvicu posebnije.
Koji je vaš odgovor na “limuzina protiv SUV” debatu? Da li biste radije izabrali limuzinu ili SUV? Podijelite sa nama vaše mišljenje.

Autor:Enes Eki Alković

izvor: autorepublika

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *