Stavite par kapi ovog začina i riješite se zubobolje u trenu

Zubobolja se može javiti na mnogo načina. Može biti pulsirajuća ili konstantna, a jelo i piće mogu pogoršati bol, pogotovo ukoliko je vruće ili hladno. Zubobolja se može pojaviti u najneprikladnijim trenucima, na primjer, na kad ste na putu ili sastanku. Još gore je kada zub počne boljeti tokom noći.

 

Kako liječiti zubobolju

Napravite ‘narodni’ lijek uz pomoć kojeg ćete gotovo odmah osjetiti olakšanje, a potpuno je bezopasan, po savjetu Healthyviral24.

Sastojci:
– 1/2 supene kašike klinčića
– 1/2 supene kašike kokosovolj ulja

 

 

Priprema: Pomiješajte sastojke u homogenu pastu. Prebacite lijek u kutijicu prikladne veličine i držite u frižideru.

Koristeći štapić za uši, uzmite malu količinu paste i nanesite na bolni zub ili upaljene desni. Nakon par minuta osjetit ćete olakšanje. Klinčići sadrže u sebi analgetik, a kokosovo ulje služi kao antibakterijsko sredstvo. Naravno, zapamtite da je posjeta zubara neophodna.

Klinčić je stimulans, lokalni antiseptik i blagi anestetik. Ako imate problema sa probavnim sistemom, klinčić vam može pomoći jer ima pozitivne učinke na želučanu sluznicu, opušta mišiće koji oblažu probavni trakt, djeluje protiv povraćanja i nadutosti.Treba spomenuti da je ovaj začin i afrodizijak.

 

 

Izvor: alternativno.net

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *