Inteligentna Mercury jakna s grijačima sama zna koliko želite da vas grije

Nazvana Mercury, ova jakna s grijačima, kako stoji u reklamnoj kampanji, ima sposobnost da vremenom nauči ponašanje vlasnika te se prilagodi njegovim potrebama za toplotom.Jakna ima tri elementa za grijanje, po jedan u džepovima i jedan na poleđini. Grijače napaja 10.000 miliampera po satu, a jakna je opremljena zamjenjivom baterijom koja se puni na USB kabal.

Foto: Ministry of Supply

Sveukupno, jakna proizvodi 10 vata topline i može doseći do 135 stepeni Fahrenheita. Grijači se automatski isključuju ako pređu tu temperaturu, kažu iz Ministry of Supply. Jakna se putem aplikacije može povezati s uređajima koje pokreću Android i iOS operativni sistemi, a vrlo jednostavno je možete oprati u veš mašini.

Pored regulacije na osnovu tjelesne temperature, jakna podešava grijače i na osnovu vanjske temperature zahvaljujući vanjskim senzorima. Dakle, ukoliko vani pada temperatura, jakna će pojačati grijače. Pošto je unutar jakne ugrađen i akcelerometar, grijači prilagođavaju temperaturu i na osnovu brzine kretanja osobe koja nosi jaknu.

Na kraju, uz pomoć aplikacije uvijek se može i ručno prilagođavati temperatura, a jakni možete narediti da se zagrije prije izlaska iz kuće.

Ministry of Supply planira početi s prodajom jakne u novembru ove godine, a trebala bi koštati 295 dolara.

izvor: klix.ba

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *